Εγκαταστάσεις
-
Αγχίαλος ΘεσσαλονίκηςΗ δημιουργία της μονάδας στην Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το 1967. Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται σε έκταση 100 στρεμμάτων και σήμερα στο χώρο βρίσκονται δύο εκκοκκιστικές μονάδες και ένα σπορελαιουργείο, καθώς και χώροι αποθήκευσης των προϊόντων παραγωγής, συνολικής έκτασης 35.000 τ.μ. Η δυναμικότητα παραγωγής ανέρχεται σε 1.200 δέματα εκκοκκισμένου βάμβακος ανά ημέρα.
-
Γλαύκη ΛάρισαςΤο εκκοκκιστήριο της Λάρισας βρίσκεται στη περιοχή της Γλαύκης και αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της εταιρείας που υλοποιήθηκε μέσα στο 2000. Σε έκταση 100 στρεμμάτων, βρίσκεται ένα από τα πιο σύγχρονα εκκοκκιστήρια, που περιλαμβάνει 5 εκκοκκιστικές μηχανές τελευταίας τεχνολογίας, καθώς και από χώρους αποθήκευσης των προϊόντων παραγωγής, συνολικής έκτασης 20.000 τ.μ. Η δυναμικότητα παραγωγής ανέρχεται σε 1.000 δέματα εκκοκκισμένου βάμβακος ανά ημέρα.
-
Σταυρός ΦαρσάλωνΣτις εγκαταστάσεις του Σταυρού, και σε έκταση 125 στρεμμάτων βρίσκονται δύο μονάδες εκκόκκισης βάμβακος, καθώς και χώροι αποθήκευσης των προϊόντων παραγωγής, συνολικής έκτασης 20.000 τ.μ. Η δυναμικότητα παραγωγής ανέρχεται σε 1.200 δέματα εκκοκκισμένου βάμβακος ανά ημέρα.
Α' Μονάδα εκκόκκισης
H κατασκευή του καθώς και η λειτουργία του ξεκίνησε το 1993.
Β' Μονάδα εκκόκκισης
Η καστασκευή του άρχισε το 1998 και ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. -
Εργαστήρια Ποιοτικού ΕλέγχουΗ εταιρεία διαθέτει 3 ολοκληρωμένα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου (HVI) του παραγόμενου εκκοκκισμένου βαμβακιού και καταγραφή των αποτελεσμάτων ελέγχου για τα δέματα παραγωγής, σε βάση δεδομένων.
-
Πράσινη ΕνέργειαΣυμβαδίζοντας πάντα με την εποχή, η ΑΦΟΙ Ν. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΥ Α.Β.Ε.Ε. έχει εισέλθει στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ. Συγκεκριμένα διαθέτει 3 φωτοβολταϊκά πάρκα δυναμικότητας 1,7 MW. Ο όμιλος Καραγιώργου-Σιάρκου δημιούργησε την Βιοενεργειακή Ημαθίας ΑΕ που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2015. Πρόκειται για εγκατάσταση που παράγει ηλεκτρική ενέργεια από βιομάζα, δυναμικότητας 1 MW, την οποία διοχετεύει στο δίκτυο διανομής του ΔΕΔΔΗΕ. Η εγκατεστημένη ισχύς της μονάδος σε συνδυασμό με το ότι αυτή πρόκειται να λειτουργεί σε 24ωρη βάση όλο το χρόνο οδηγεί σε συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας περίπου 8000 MWh. Η ποσότητα αυτή υπολογίζεται ότι μπορεί να καλύψει περίπου το 70% των ενεργειακών αναγκών όλων των εκκοκκιστικών μονάδων του ομίλου, που βρίσκονται σε πλήρη φόρτο εργασίας το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου, όταν γίνεται η συγκομιδή του βαμβακιού.